MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, February 12, 2010

D.I.Y BOLA POMANDER SIRI 3

Whuaaarghh....*menguap*

Sungguh, ngantok bangat saat ini. Mana tak nagntok, dah dekat pukul 2 dah ni. Apalah aku buat tak tido-tido lagi.

Aku sebenarnya baru lepas gigih menyiapkan ini.
.
.
.
.
.
.


Tada!

My 1st pomander ball dah siap!


Err..sebenarnya belum boleh dikira siap sebabnya....



Hehehehe...

Bunga tak cukup sebab kertas crepe tetiba kehabisan. Huhu.

Tapi huduh benar rupanya. Bunga comot. Kejap besar kejap kecik. Dah tu banyak pulak lompong-lompong sampai boleh nampak sang polisterin kat bawah tu. Haih!

Tapi takpe tapi takpe. Esok sekali lagi aku mahu berjimba dengan ibunda. Kali ni kami mahu ke Nilai 3. Weeehoo!

Makanya kat sana nanti aku nak cari daun-daun plastik untuk tutup lompong-lompong huduh tu. Pastu aku ingat aku nak cari bunga plastik je la untuk ganti bunga crepe paper ni. Jenuh woo nak wat pomander ball banyak-banyak guna crepe paper. Cukupla aku DIY guna crepe paper 2,3 bijik jek. Yang lain guna bunga plastik je la. Senang sikit. Huhu.

Owh lupa nak bagitahu, kepada sape-sape yang tingin nak men DIY bola pomander ni, sila gunakan dawai lembut yang tak bape nak lembut. Maksud aku jangan beli dawai yang terlalu lembut, nanti bunga-bunga susah nak duduk elok kat polisterin tu. Cari dawai yang sederhana lembut dan sederhana keras. Biasanya dawai lembut ni ada 'saiz' dia. Biasanya dari 18 hingga 26. Makin besar saiz dia, makin lembut la dawai tu. *bape byk "lembut" aku taip daaa*

Macam aku, aku guna dawai saiz ini.

Dawai saiz 22. Kalau dapat yang 20 lagi okey kot.


Nanti bila pomander ball aku yang sulung dah siap sepenuhnya, dah siap ada manik-manik penggantung bagai, aku tepek gambar lagi okey?

Sekarang aku mahu bobom. Esok kul 10 pagi mahu berjimba dengan ibunda ke Nilai 3. Tak tahulah nak cari apa kat sana. Huhu

Owh sebelum itu layan dulu picture tuan belog yang menggedik dalam kete tadi.


*ko ingat ko comey buat gaya gitu?*


Sekian untuk hari ni. Daa!

5 comments:

  1. hi dear...wahhhh cntik pomander tu...mcmnak wat sendiri gak la..leh ajar ke?

    ReplyDelete
  2. Hai Farah..thanks puji bola bola api sy.hehehe..Kalo nak blaja bleh klik sini.

    http://www.youtube.com/watch?v=MVOIZlZCP7g

    and ini
    http://www.youtube.com/watch?v=Z4gLQnTXWi0&feature=related

    VC ni Puan Nadd s;h sorg blogger kita yg baik hati tepek kat youtube.

    Gudluck Bebeh!

    ReplyDelete
  3. Hai Farah..thanks puji bola bola api sy.hehehe..Kalo nak blaja bleh klik sini.

    http://www.youtube.com/watch?v=MVOIZlZCP7g

    and ini
    http://www.youtube.com/watch?v=Z4gLQnTXWi0&feature=related

    VC ni Puan Nadd s;h sorg blogger kita yg baik hati tepek kat youtube.

    Gudluck Bebeh!

    ReplyDelete
  4. canteks pomander 2..pandai u buat ;) have fun preparing for your big day dear:)

    ReplyDelete
  5. Hehe nak buat jgak la..tq 4 this info..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...