MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, September 13, 2011

Bersalin Di Ampang Ke Di Labuan?? Pendapat Pehliss...


Wah!! Hari ni mewah makanan kat sekolah ni. Sana sini orang buat open house..err silap..open room mungkin. Bilik Kesihatan buat jamuan raya, bilik kaunseling pun buat jamuan raya. Yang aku ni? Tukang makan je la. Tak sedar diri lusa kena pergi jumpa doktor nak follow up pasal kenaikan berat badan yang mendadak minggu lepas. Haha.

Tengah syok-syok menjamu selera tu tentiba terbukak topik sembang tentang bila due date bersalin aku.

Insyaallah aku dijangka bersalin 8 Disember 2011.

Aku plan nak pulang terbang ke KL pada awal November..which is masa tu kandungan aku dah cecah 35 -36 minggu.


Ada cikgu-cikgu bagi pandangan supaya aku bersalin kat Labuan je, sebab 35 - 36 minggu tu kira dah sarat jugak dah. Dah cecah 9 bulan kan? Yang aku pulak sebelum ni tak pernah terpikir nak bersalin kat Labuan sebab aku due time cuti sekolah...jadi kepala memang pikir nak bersalin and berpantang kat Ampang je.

Tapi tadi..bila dah sembang-sembang dengan rakan-rakan cikgu tadi..hati aku mula berpikir-pikir pulak dah sekarang ni.

Nak balik jugak bersalin and berpantang kat Ampang ke....


Atau nak bersalin and berpantang je di sini? Tapi siapa nak jaga aku? Incik suami? Hurmmm..


Ke elok aku bersalin dulu kat Labuan, lepas semua dah selamat..dah rasa sedikit sehat, bolehlah aku balik sambung berpantang kat Ampang. Naik flight bawak baby berusia seminggu dua. Okey ke?


Aduhaii...runsing pulak memikirkan hal yang satu ni.


Yang pasti keselamatan baby adalah keutamaan aku sekarang.

3 comments:

  1. better terus bersalin n pantang di ampang..takut pulak nk bawa baby naik flight ms awal2

    ReplyDelete
  2. clearly bersalin kat labuan is not a choice...
    sape nak jaga ko nyah???
    anak sulung lagi tu...bentan nanti lagi susah....

    ReplyDelete
  3. Jgn bawak baby balik naik flight coz affected telinga dia nnt..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...