MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, September 18, 2011

Perihal Set Bersalin Yang Aiiiiii...Tak Reti Teman Nak Membelinya!



Jam dah nak masuk pukul 11.15 malam dah, tapi mata ni al liatnya la nak ngantok. Mungkin sebab siang hari tadi aku membantai tido sepuas hati. Bangun tido sudahlah lewat, gara-gara marathon tengok movie dengan incik suami kat chanel HBO sampai jam 4 pagi. Hoh. Bangun tido, mandi-mandi, masak nasik goreng, makan, tengok Melodi, pastu tido balik sampailah jam 5 petang. Gila!

Sudahnya sekarang ni mata dah tak mahu lelap. Keje aku takde lain..mengadap lappy, hunting for baby stuff yang tak selesai-selesai lagi kekdahnya.

Malam ni menyambung kerja hunting for tilam baby.

Hari tu dah beli kain 6 meter untuk buat tilam baby..konon nak hantar tempah dah tapi tak berhantar-hantar jugak. Lepas tu tangan gatal dok survey-survey blog lain yang buat tilam baby jugak. Sudahnya...sendiri keliru. Rambang mata. Tak tahu nak tempah kat kedai mana satu.

Padan muka.


Jadi cerita bedding set for baby ni memang aku tak tahu bila akan tamat. Jangan sampai anak dah depan mata pun masih takde tilam lagi. Memang baby tido share tilam dengan mama dan abahnya la jawabnya nanti.

Jadi, lupakan dulu cerita tilam anak.

Aku nak bukak cerita tentang set bersalin pulak. Sebenarnya inilah benda paling tak reti aku nak beli. Apa ke benda segala jamu, pilis, param, bengkung mak nenek semua ni..sumpah aku tak tahu.

Aku adalah survey-survey sikit kat internet...aku nampak macam set bersalin Nona Roguy macam best jek.



Harga?

Kalau berdasarkan survey aku semalam, price range untuk set bersalin NR ni antara RM300 - RM350. Kalau siapa-siapa yang ada jumpa harga lagi murah, bolehlah sharing is caring kat ruang komen ok.


Kamu-kamu yang pernah bersalin ni dulu pakai set bersalin cap apa eh? Apa yang bagus? Ada tak yang boleh buatkan badan aku yang menggajah ni jadi kurus macam biola?

Ada tak? Haha.



9 comments:

  1. kite sampai skrg x makan set bersalin lagik.kalo bb jaundis, xle makan any jamu okeh.so kena sampai bb betol2 free jaundis.macam saya, nasib baik x beli awal-awal dan makan.sb kalo x, lagi teruk jaundis anak.huuu, dasat.

    ReplyDelete
  2. same la kiter yank.. fisha pun masih mencarik..
    but rasa nak guna nona roguy gak kot...
    cer try g tgk kt web/blog kedaijamuwanita2u..
    klu x silap, ngah offer RM296..
    tp fisha x beli agik pun.. kihkihkihhhh

    ReplyDelete
  3. tulunn tulunnn kite pun xtau nak beli set bersalin mana.. uhuk2

    ReplyDelete
  4. yong, i br beli dgn kak engku bidan bersalin, i ade update dlm page i.. kurang dr rm300...

    ReplyDelete
  5. hi....I pon tgh dok survey2 set bersalin ni..and I got my eyes on set NR jugak...fyi, stakat ni rasanye, yg paling murah, is RM290 from kak engku http://bidanbersalin.blogspot.com

    I mmg plan nk beli ngan dia je...tunggu gaji nnt...hiks!

    ReplyDelete
  6. Wah..nampaknya ada geng ni nak guna set bersalin NR.Bagus bagus...Beli kat Kak Engku Bidan Bersalin tu murah sikit ek? RM290...murahla tu, biasa harga mesti atas RM300. Tenkiu tenkiu sharing..

    Baru tau yang kalau baby ada jaundis kita xleh makan jamu-jamu. Tapi kalau kita breastfeed baby..boleh telan jamu jugak ke eh?

    Siapa boleh jawabkan? =)

    ReplyDelete
  7. offer set NR, harga RM280 from giftdiaries goodies..Ni link nye :)

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168350319912172&set=a.168349076578963.43434.168348056579065&type=1&theater

    ReplyDelete
  8. kena tgk bb tu nanti ngam x bf bila kita mkan jamu..sbb jamu panas, nanti susu pun panas so bb xmo minum susu kita.kalo jaundis lagi laa...bila x nyusu maka x trn la jaundis tu..dushhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...