MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, May 27, 2012

Botol Susu : Perlukan Bantuan Rakan-Rakan.




Okey, kali ni aku perlukan bantuan rakan-rakan. *ceaa rakan-rakan gitu.=p*.

Aidi dah lebih 3 bulan tak tukar botol susu. Jadi aku rasa nak beli botol susu baru. Aidi sekarang guna botol susu ini.


The First Year..5 oz.

Bagi aku, botol susu ni memang bagus. Aku suka. Cuma aku macam ada gatal-gatal tangan sikit nak tukar botol susu Aidi ke ini.





Tommie Tippie.

Dari mengandung lagi berkenan dengan design Tommie Tippie ni. Tapi entah camne hati boleh terdetik nak beli The First Year macam gambar kat atas tu. Sebab murah kot. RM53 untuk 3 bijik. Haha!

Tapi tadi rajin pulak dok surfing OneBabyWorld, Tommie Tippie 9oz tu RM36 untuk 2 biji. Morah! Morah!

Tapi itulah...hati berbelah bagi.

Nak tukar ke Tommie Tippie ke...atau stay dengan The First Year.

Aku suka The First Year sebab ia selamat untuk baby. Paling aku suka konsep "baby hisap baru susu akan keluar, kalau tak hisap, susu takkan keluar".


Tapi Tommie Tippie pulak design botol super duper kiut. Huhu.

Baby siapa pengguna Tommie Tippie??

Boleh drop down review tak? Lagi-lagi tang function dia. Kalau baby tak hisap, susu mengalir keluar jugak tak?

Pehlissss...

=)





11 comments:

  1. Yong, avent dgn TT pun sama, susu akan keluar kalau baby hisap je. sekarang mostly feeding bottle guna konsep tu dah...kita beli TT sebab kita niat nak full BF.. sebab teats dia mcm nipple

    3 bulan ok lagi... after 6months baru tukar baru.sayang la plaks 3 bln dah tukar baru...=)

    ReplyDelete
  2. zety guna tommee tippee since baby iris lahir. baby iris suka sgt. zety beli satu set terus. susu xkeluar kalau xhisap and anti colic tau. =) recomendded!!

    ReplyDelete
  3. tt xbest,huhuhu.sbb baby sy minum still keluar susu dgn lajunye..sy pkai pigeon je.syok gak.hehehe.

    ReplyDelete
  4. baby saya guna tt dari nb lagi. erm bila saya tonggengkan botol tu susu keluar jugak tapi slow jela. maybe sebab masih guna teat slow flow. klu dalam mulut tu x sure la plak keluar ke tak klu baby x hisap. so far baby saya ok je hisap susu dgn tt. lagipun botol tu sy pegangkan untuk dia cos dia masih kecik kan. baru 2 bulan lebih. bila kita pegang kita leh adjust ketinggian botol. masa hisap pernah tersedak tapi tu sebab dia hisap dgn gelojoh ehe.. klu dia x hisap tapi puting masih dalam mulut tak pernah pulak dia tersedak. so saya assume susu tak keluar.

    yg latest botol sy tau susu tak keluar bila ditonggengkan, botol susu pigeon peristaltic plus. tapi mahal kot huhu..

    ReplyDelete
  5. anak sy da nak masuk 2 thn...dr lahir sampai skrg guna TT bottle..masa kecik2 dulu guna yg slow flow mmg susu x kuar kalo tonggengkan...tp bila dah pakai yg fast flow akan kluar gak bila kita tonggeng...tp x la byk...so far ok...smpai skrg alhamdullillah anak sy x penah tersedak susu...

    ReplyDelete
  6. yongnana beli botol first year tu katne ye..berkenan lah..

    ReplyDelete
  7. Thanks semua yang jot down komen. Sgt membantu. Rasanya nak trylah TT ni. Beli sebijik dulu..hehe.

    Oh cik anony yang tanya tentang botol The First Year tu, botol tu banyak jual kat online shop macam onebabyworld.com, littlewhiz.com, etc. Just google kalau rajin.hehe. Kat Sogo pun ada jual jugak. Cer try terjah 8kalau tinggal di KL la*. Boleh baca review botol susu ni kat sini...http://yongnana1881.blogspot.com/2012/02/review-bedding-and-feeding-set.html

    ReplyDelete
  8. hmm harini try tonggengkan botol satu lg.. x kuar plak susu. agaknye puting botol satu lg tu dah nak kena tukar baru kot hiihihi..

    ReplyDelete
  9. yong syg nk try tt? meh zety bg satu hadah nk? =) nanti email zety ya

    chenta_zetty@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. sesiapa berminat dgn botol susu pigeon peristaltic nipple + plus boleh pm sya... nak tahu keistimewaan botol ini boleh view link ini http://vanillapink3113.blogspot.com/2012/09/review-botol-ajaib-qaleef-pigeon.html

    ReplyDelete
  11. Botol TT perlu tukar putingnya kalau tak nak kasi tumpah...Pakai puting X flow. Botol TT sangat ciut lebih2 lagi kalau yang ada color2 tue... siap ada corak2 limited lagik... kalau berminat boleh lah tgok2 kat page www.facebook.com/cutieybabylove

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...