MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, August 4, 2010

BUAT DUIT DENGAN BLOG

Ramai yang tahu menternak belog pun boleh buat duit.

Kan?

Memang sorga kalau tiap-tiap bulan incik nuffnang kirim kertas pat segi tepat tertulis Ringgit Malaysia sekian sekian ratus dan beberapa sen. Fuhh! Heaven gitu.

Kalau macam pembelog hot macam Mak Merah The Diva tu takyah cakap la. Mahunya beliau kutip ribu-ribu RM tiap bulan dengan hanya menternak belog jek. Uiiii..memang rezeki. Beruntung la badan Kak Red oii..

Aku ni cuma mampu berangan je la. Belog tak glamer cenggini la kekdahnya. Sob sob sob. Alah Yongnana, menternak belog pun baru setahun jagung, dah tu malas pulak tu nak bagi makan entri, kalau bagi makan pun entah apa makanan yang kau bagi pun tak tahu la. Tak berkhasiat langsung. Tu pasal incik nuffnang pikir doploh juta kali nak bagi iklan kat kau. Huhu..Padanla dengan muka!

Tapi kan, yang sebenar benarnya...masa mula-mula aku buat keputusan*ceh macam decision besar jek* untuk buat belog ni setahun lepas, aku langsung la tak de terpikir apa lagi memikir tentang nak dapat duit dari membelog ni. Sumpah la takde. Incik nuffnang tu pun aku tak kenal lagi masa tu *ceh..sedikit berlagak di situ. Ampun incik nuffnang.huhu*

Yang aku tahu, aku buat belog konon-konon nak jadikan diari peribadi *peribadi la sangat kalau dah semua orang boleh terjah baca* dan tulis segala bagai persiapan wedding aku. Hurm mungkin jugak aku tak nak kalah dengan blogger-blogger lain yang gigih tulis belog untuk corat-coret tentang majlis kawen diorang. Kamu ada belog, aku pun nak jugak. Mana boleh kalah, ketinggalan komuter *ladies coach lagi* nanti orang kata. Hahaha. Tak nak kalah tu.

Dan sekarang dah hampir setahun dah aku bela belog ni. Aku pun dah mula kenal siapa itu incik nuffnang. Incik nuffnang pun nampaknya menerima baik kehadiran aku dalam dunia berbelog ni. Ish..terharu tau.

Paling aku tak jangka, aku dah mula dapat sagu hati hasil berbelog dari incik nuffnang. Aku rasa tak lama lagi boleh la aku cash out kan duit nuffnang aku tu.

Tak banyak mana lagi dah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rasanya sebelum raya ni sempat kot.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tinggal sikit je lagi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku dapat je RM46.72 lagi merasa la duit nuffnang pertama aku.




Hahahaha!



Serius ni, duit nuffnang aku baru ada RM3.25!!!!


Very the verangan la kamu ni Yongnana. Rentikan!


Sekian. *mood: majuk kat incik nuffnang*

9 comments:

  1. hahaha... ryn pun sikit jer la nak boleh cash out... tinggal RM33.25 jer lagi
    ** sama la kiter ni kan? ntah bilan nak merasa duit en Nuff pun taktau la -- ai nak link u k?

    ReplyDelete
  2. hihi..kamu ni kelakar lah..dolu2..hana pun camni gak..awat lah duit nuffnang ni tak naik2..tapi alhamdulillah dah berjalan dgn ok sikit sejak dua menjak ni..nnt kalo kamu nye iklan appear, akan kupastikan jari ini mengklik..hehe..sila lah klik sy pny juga yea? maseh =)

    ReplyDelete
  3. haha..kite serupe..sbb maleh nak menghapdet..tp u rajin gak kan??lg ramaik kelik, lg bykla rm..

    ReplyDelete
  4. Ryb..seropa la kita ek?xpe xpe..pembelog hebat pun dulu2 macam kita jugak..huhu.

    Ryn, thanks ye link saya..nnt saya link kamu jugekkk..hehe

    Hana - owh very the tenkiu la tlg klik klik..terjah belog kamu, saya klik klik jugek.nak klik berkali kali..biar kamu cpt kayo.hehe

    Faratul - saya x dpt metered earnings lg..kalo dah dpt metered earning best jugak..even readers tak klik iklan pun still bleh jana duit.huhu..bila la nak dpt meter earning ni..huhu.

    ReplyDelete
  5. wan, tau x bygkan kamu sdg bubbling pasal en nuffnang nih dpn sy..comel2...hehe..n lawak juga..hihi

    ReplyDelete
  6. ally..imaginasi kamu tinggi bebenau. Hehe..takleh nak marah2 incik nuffnang..nnt lgsg takde iklan nak di klik lg naya.haha

    ReplyDelete
  7. Wan. takpe.. nanti lama2 jadi banyak. trust me :)

    ReplyDelete
  8. ok la 2..
    iqbal ni dah lebih dari 2tahun blogging tapi xdapat apa pon..
    jgn tanya brapa duit nuff sbb sgt sedih..
    kadang2 asyik terfikir macam mana org yg xsampai setahun blogging pon dh dapat cash out sampai 200 300 lebih..
    semua rezeki Allah..
    mungkin rezeki kita bukan di sini ya..
    so just keep it my self that, blog for fun..heeeee

    keep on blogging sis..

    ReplyDelete
  9. Xora - yep..saya percayakan kamu..nanti bila tabungan dah banyak, saya bagi kamu dua hengget.hehe..


    Iqbal - alolo..jgnla sedih..kna rajin2 klik iklan incik nuffnang tu. lama-lama adalah hasil pendapatannya..huhu.

    Keep on blogging bro!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...