MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, August 18, 2010

SUAMI MANJA TERLEBIH EPISOD 2

Nota-noti:
Ini adalah entri "hentam sajalah labu". Meraban tanpa motip. Petang sikit nanti akan ada entri baru tentang masak-masak. Stay tune......bip bip!






Hari ni agak lewat sikit bagi makan entri sebab lepas sahur tadi mama dah pot pet pot per suruh basuh baju. Bukan basuh baju orang lain pun, basuh kain baju aku sendiri jugak. Dari balik Labuan aritu tak berbasuh-basuh lagi kain baju kotor. Haha. Inilah perangai huduh sang isteri yang kejauhan suami. *Alasan tak boleh pi*


Jadi lepas dah setel semua kerja-kerja suri rumah tangga barulah aku boleh duduk diam-diam depan lappy konon-konon nak hapdet belog. Tapi macam biasalah, bukan ada cerita best pun, mengarut meraban sajork.


Mau cerita apa ya?


Hmmm...

Owh ye, semalam kan hormon terlebih manja incik suami masih belum surut, makin meningkat ada kot. Haha. Aku ingat kelmarin je dia manja terlebih, call awal sebelum"cindarella balik rumah", rupanya malam semalam pun iye.


Sejak lepas berbuka berkali-kali dia call. Awalnya dia call-call ada tujuan. Kawan-kawan TUDM yang dekat Banting nun mintak nak tengok gambar kawen kitorang, jadi aku suruh la mereka add aku kat fesbuk sebab kat situ aku dah tepek beralbum-album gambar kawen. Jadi bercalling-calling la kami laki bini hanya untuk bagi nama kawan, nak confirmkan kata dah add, call lagi nak bagitau kawan sana dah accept request dan segala bagai urusan la.


Sudahnya setel. Lega..Boleh aku main laptop balik.


Tiba-tiba...



"tanpamu......akulah yang rindu....tanpa dirimu....." *bunyi ringtone petanda incik suami call lagik.*


Mungkin ada lagi kawan nak tengok gambar kawen.*aku rasa bukan kawan dia yang nak tengok sangat, entah-entah dia yang ofer kat kawan-kawan dia supaya pegi terjah tengok gambar kawen dia. haih!*


Tetiba incik suami cakap ini.






"Ayang....jom kita sembang nak? Abang boringgg lah....nak tak?"


Alahai.....luluh hati nurani aku.


"Bosan ye? Ololo...okey okey jom kita sembang ye."


Maka berborak la kami laki bini malam tu. Rancak, macam muzik pop, balada, etnik kreatif *apa dah macam final AJL ni*.


Memang dah macam final AJL dah pun.





Sebabnya??



















Incik suami ajak aku berduet nyanyi apa-apa lagu yang terlintas dalam kepala beliau. Haha.


Macam orang gila lah aku semalam melalak menyanyi dengan incik suami dalam fon.


Macam tak kena masa je kan?


Tapi dah dia bosan sorang-sorang kat sana.








Tak sampai hati guwe...



Alahaiiii suami saya..suami saya..

9 comments:

  1. kelakar la korang nie.. :-) heheh tapi best kan,leh pulak melalak berdua2an dlm hp..sabar jer la..

    ReplyDelete
  2. hehe...comelnya korang..hehe....karaoke berdua..ewah..

    ReplyDelete
  3. Nadeera, ally...kadang-kadang perangai lelaki pun susah nak dijangka kan? hehe..

    ReplyDelete
  4. alalalalala cumey sgt cik suami ajak nyani same2 hihi...rindu sangat kat wifey die nih tuh heee =)

    ReplyDelete
  5. Harizah..semestinya...yeos! Huhu..

    p/s: Kamu cantik bangat on wedding.=)

    ReplyDelete
  6. wah wah... romantik sungguh... siap berduet lagi tu.. mmg kelasss la pasangan suami isteri ni.. i salute u two !!

    ReplyDelete
  7. Hahaha...*gelak.

    Adat orang berjauhan wan. Lebih2 lagi bila dah bergelar suami isteri. Feeling tu lebih sikit. Call, MMS, 3G saja pegubat rindu.

    Moga dapat la posting kat Labuan nun ;p

    ReplyDelete
  8. Wah wah..cik fiza..jgnla gitu.malu i tau..huhu

    Azlina..tak sabar tunggu Sept, katanya dapat tau result posting and posting on 27/9.

    Moga moga....huhu

    ReplyDelete
  9. alaa xyah la malu :)
    merapatkan hubungan suami isteri kn bagus.. leh jd cth yg baik utk muda mudi yg blom kawen ni hehehe~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...