MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, November 12, 2012

Birthday Aidi...Episod One


Solosai sudah majlis harijadi Aidi episod One.


Legaaaa...


Majlis berjalan lancar, alhamdulillah. Apa yang aku bayangkan 90% dapat direalisasikan. Seronok sangat. Ada beberapa benda aku tak dapat nak buat sebab masalah Aidi demam beberapa hari sebelum ni. Jadi persiapan tu takdelah rancak sangat. Mujurlah Aidi sehat sepenuhnya hari Sabtu tu, jadi Ahad dia memang ceria seperti sediakala.

In the making of party Aidi ni memang kelakar sikit. Biasalah aku dengan incik suami mana pernah takde insiden kelakar. Nak beranak Aidi pun boleh melawak lagi kan. Hahaha. Tapi nak cerita kat sini macam berjela sangat nanti. Takpelah, kita cerita hal besday jek.


Sehari sebelum majlis aku dah start deko-deko dah. Yang abahnya pulak sibuk ke bandar cari barang-barang untuk masak. Aku bagi list jek, pandai-pandailah dia cari semuanya. Kagumnya dia dapat semua barang yang ada dalam list. Cayalah bang! Heh.

Inilah sesi besday in the making.

Tema..MICKEY IN A RAINBOW KATANYA...

Main table.




Gigih mama tiup ballons tu semua. Sampai sakit-sakit pipi. Aku ni sebenarnya tak reti nak ikat mulut belon tu. Memang selalunya failed sebab aku takut belon tu pecah masa ikat. Haha. Tapi ajaibnya kali ni berjaya pulak ku tiup lebih kurang 20 biji belon denga jayanya. Hehe.


Besday boy attire.

Pampers harus ada..kalau tak pakai pampers nanti naya pulak.




Party packs.


Takde apa sangat dalam party bag tu. Aku bubuh belon 2 biji, blower 2 biji, mask, dengan bubble ballon yang buih sabun tu. Jadilah....Janji budak happy.


Besday banner.


Actually kat dinding sini aku nak buat backdrop lain. Nak DIY kononnya. Tapi since aku beli paper plate and cup yang jual secara pack sekali dengan banner streamer, mask apa semua...so cancel lah nak DIY DIY tu. Aku lekat je yang ni ke dinding. Siap!


Flagline ni adalah tempah dari Dida Zenal. Cer search kat fesbuk. =)




Layan gambar weh..letih nak taip. Haha



















Menu...

Takde aku masak hebak hebak pun. Aku sediakan makanan yang aku agak-agak bebudak suka makan jek.

- Nasi goreng cina
-Bihun goreng 
- Nugget
- Sosej
- Fries
- Sandwich
- KFC (30 ketul abahnya beli)
- Agar-agar sponsored by Mak Long Aidi.
- Air ribena.

Itu jek. Heh.











ewahhh....rajin plak budak ni nak tunjuk skil berdiri dia tu masa ni.



Besday cake. Sedap sangat. Ku tempah dari Kalthom House Cake. Sila search kat fesbuk. Heh


 Cake cutting time!!





Aidi geram tak dapat ambik bee yang bertenggek atas kek tu. Jadi takpelah..biar mama dengan abah je yang potong. Hahaha.






Keadaan rumah selepas semua tetamu pulang. Wuwuwuwu..

Makanan memang banyak lagi masa ni. KFC tu saja ada 15 ketul lagi. Ke lebih entah. Banyak lagi makanan sebab aku pun takdelah jemput ramai tetamu. Kawan-kawan incik suami pulak ramai yang kena duty hari tu, jadi tak dapat datang bawak anak isteri. Sooo...incik suami call kengkawan dia yang tengah duty tu suruh datang rumah amik makanan. Maka licin jugak akhirnya makanan kami disebat oleh abang-abang TUDM. Yeayy!!


Aidi pulak kesahnya bila tetamu dah balik je, dia pun pengsan.

Letih sangat la tu.

Lagipun memang kul 4 kul 5 macam ni waktu dia tido. Jadi biarlah dia tido.




HAPPY BIRTHDAY IN ADVANCE SAYANG MAMA...

Nanti actual day 12.12.12 kita sambut sekali lagi dengan famili Pecah Batu.

16.12.12 kita sambut lagi dengan famili 1881 pulak.

Yeayyy!!!







P/S: Nak tengok gambar lebih lagi boleh terjah fesbuk aku. Nak haplod semua kat sini memamg fengsan!

8 comments:

  1. happy birthday aidi chan!! semoga menjadi anak soleh dan dikurniakan kesihatan berpanjangan!

    ReplyDelete
  2. happy birthday aidi! semoga menjadi anak soleh dan dikurnikan kesihatan berpanjangannnnn

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday Aidi comel.. Dah besar dah ye...boleh dah mintak adik tu..kikikikiikki

    ReplyDelete
  4. epy bufday aidi..yong, mn tempah baju aidi tu?

    ReplyDelete
  5. wowwee junior juss...ini baru pre-birthday party kn yong...kalo yg grand party nt xtaula cemana mama aidi prepare kn..hihi..

    epi besday aidi..moga membesar bagai juara... :D

    ReplyDelete
  6. aidi muka yong. haha

    etty malas nk login

    ReplyDelete
  7. Salam kenal..

    Terjah blog ni sbb tgh survey2 persiapan utk bday anak2 saya..hehehe..awak wife TUDM eh..saya pon sama tapi saya dok Kuantan..^_^..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...