MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, September 18, 2010

NASI KANDAR LINE CLEAR.....nalaa punya syiok!

Ini adalah entri versi utara. Jadi sila baca ikut loghat utara. Kalau tak reti, buat-buat lah reti sebab tak de siapa tahu kamu tak reti cakap utara ketika membaca entri sebab membaca entri cuma baca dalam hati. *apa kau mengarut ni Yongnana oiiii*


Okey mula.



Hangpa penah pi Penang dak?


Uiiii...Penang memang best nak habaq mai. Pulau indah permai..anak mami....huiiii toksah habaq la, cun! Menghelip lip lap lip lap...anak mami.


Lagi satu nak habaq bagi, hangpa kalau pi Penang kalau, hangpa musti cuba try makan nasik kandaq tengok. Ini kira kalau hangpa terlupa nak makan, memang tak lengkap la kunjungan hangpa pi Penang. Ini betoi cakap ni, tak dak buhung buhung.


Aku....kelmarin punya cuti raya, sempat singgah Penang sat. Pi melawat rumah Pak Ngah aku. Betoi, melawat rumah, sebab nak kata pi melawat Pak Ngah macam tak tepat sangat. Pasaipa?? Pasai Pak Ngah sekeluarga aku dah jumpa dah kat rumah Tok Wan. Jadi pi Penang untuk melawat rumah pulak. Haha.


Lepas dah melawat rumah Pak Ngah, Pak Ngah bawak aku dan adik-adik melawat satu tempat ni.


Memang nala punya best nak habaq mai kat hangpa.


Mana???


Ni diaa..




Line Clearrrrr punya nasik kandaq kami pi.


Tapi hangpa tau dak, kedai ni auta saja lebey, nama bukan main lagi Line Clear....tapi dia punya beratoq nak ambik nasikk...


Tuuu...


10 kali ukuq pakai pembaris cikgu pun tak cukup hang tau dak??


Panjangggggggg punya line.



Tengok gambaq ni pun buleh tau dah. Ini pun kat belakang kami ada separuh lagi line. Kiranya time ni kami dah berada di tengah-tengah line. Huh,,jenuh! Nak makan nasik pun kena beratoq sampai lebeih setengah jam. Sanggup??!


Aku sanggup. Hehe..

Pasaipa?

Pasai Pak Ngah dok provok mati-matian punya kata Nasik Kandaq Line Clear ni sedap gila. Kira kalau makan boleh jilat jari. Silap-silap jari kawan sebelah pun kita hangkut jilat sama. Haha.


Jadi sabaq..sabaq..tak jauh dah tu. Sikit lagi sampai la turn aku. Hehe.


Dalam dok beratoq tu, jenuh la jengket-jengket kaki, intai-intai lauk yang ada kat kaunter lauk depan nun. Nak senaraikan siap-siap menu apa mau makan. Senang nanti sampai turn habaq pi ja kat mamak tu.




Dalam hati dah terbayang...


Ayam goreng
Telur masin
Sayur kacang panjang
Nasik puteh...kuah taruk atas. *apa ada ke nasik kuah taruk bawah??*



Slurpppp...terlioq ceq.


Pak Ngah pulak siap dah order asing kari kepala ikan.



tengok dia punya gigi terus aku jadi gerun nak makan. Piranha ke hapa ni??haha


Nalaaa punya kepala ikan hang tau dak??


Sedap semestinya. Tapi sebab aku bukan jenis reti makan kepala ikan, maka aku cubit-cubit ambik isi saja. Kalau nak tengok aku makan kepala ikan secara pelahap siap korek-korek mata ikan makan telan...hmmm..hampun la yek. Belum khatam lagi ilmu tu. Haha.



Apapun makan nasik kandaq Pulau Pinang memang sorga. Errr kalau ada yang nak tanya harga..maaflah. Ini adalah belanja. Aku dan adik-adik cuma datang bawak mulut dan perut saja. Haha..



Pak Ngah dan Mak Ngah sekeluarga, besaq punya terima kaseh Yong ucapkan. Tahun depan, raya punya time kalu, kita pi makan Nasik Kandaq Beratoq pulak na...



Hehehe..










Kawan-kawan, inilah Pak Ngah dan keluarga yang saya cakap tu.




Say haiii to them..


=p

1 comment:

  1. k yong, nasi kandaq ni belah mana penang?nak mai sekali la!mcm sodap gitu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...