MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, September 25, 2010

TIADA IDEA NAK UPDATE BLOG?? BACA INI...

Hey bloggers!!


Aku ada satu soalan nak tanya kamu hari ni.

Pernah tak kamu rasa perasaan camni..


"hmmm nak hapdet apa ye arini?"

"aduhhh..takde idea la pulak nak tulis apa kat belog ternakan ni"

"Omaigod...otakku kering sekering poket ku jua."


Pernah tak?


Aku selalu rasa cenggitu. Bila turn on lappy hati membuak-buak nak bagi makan entri baru tapi bila dah buka belog, terus idea mati, pingsan, nazak, kritikal, koma segala di situ.


Tiada idea.


Pastu mulalah merepek meraban sensaja dalam belog, bagi makan entri tak berkhasiat semedang. Huhu.


Kadang tu aku geram jugak, bila aku tengah semangat nak menulis, idea pulak terbang melayang. Tapi bila aku tengah duduk lepak senang-lenang, macam-macam topik................zzzuuuppp zzzzaapppp zzzuupp zzaappp mencurah-curah. Tak bagi can langsung.


Kadang tu time aku tengah dalam kereta ke dalam LRT ke dalam mana-mana kenderaan pun lah..ha time tu lah idea nak mai.


Ada masa tu aku tengah dalam "jamBANK" pun boleh datang ilham nak menulis. Haih!!


Geram aku.


Maka terpaksa la aku buat satu kekdah.


Asal idea mai je *nak beraya mungkin*, aku akan cepat-cepat save topik tu dalam hand set. Dapat tulis tajuk je pun jadi lah, nanti bila dah depan lappy aku olah la balik bagi jadi panjang melebar serupa keretapi. Haha.


Gitu la kekdahnya. Dah macam komposer lagu la dah aku. Idea datang je cepat-cepat kena simpan idea tu kat mana-mana. Kalau lah idea tu sesuatu benda yang boleh dinampak dan dilihat..memang aku dah tangkap masuk dalam balang dah. Haha.


Errr kamu nak tahu idea nak tulis entri ni datang dari mana??








Uiiiii.....nostalgik sungguh entri ni.


Idea mai ketika aku tengah duduk sensorang layan blues dalam keretapi menuju ke Tanjung Malim petang kelmarin. Berderu-deru idea mai bila tengok pemandangan hijau saujana mata memandang dari tingkap keretapi separa laju itu.




Chuttt cuuuu....dek gedek gedek gedek.....Chuutttt Cuuuuu....*bunyi keretapi berjalan. haha*

2 comments:

  1. itu sudah semestinya
    idea selalu dtg tak kena masa
    time free2 gini
    kosong je kepala
    mmg tindakn yg betul lah tu draft dlm hp dulu
    ada msa elaborate pjg lebar

    *entry kena ada setiap ari

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...