MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, April 17, 2012

Aidi Kena Tendang Keluar Padang.

Alhamdulillah...

Semalam best sangat sebab dapat balik sekolah pukul 2 petang. Memang hip hip hooray!!


Balik rumah terus zoom pergi amik Aidi. Aidi tengah tido lah pulak time tu. Comelnya tengok Aidi tido. Kenkadang mulut dia macam nyot nyot nyot..mimpi minum susu mungkin. Haha.


Bila Aidi terjaga, cepat-cepat dukung ajak balik rumah. Sampai rumah, walaupun badan letih ya amat, tapi layan jugaklah si anak tu nak memain. Sebabkan penat, jadi ajak Aidi landing atas katil je la.


Aku ni baring-baring tapi mata dah bukak separuh je ni. Ngantuk sangat. Tentiba dengar Aidi pun dah nyanyi-nyanyi macam tengah dodoikan diri sendiri. Budak ni memang gini peel nya sekarang, bila dia ngantuk sangat tu mesti dia akan nyanyi-nyanyi dodoikan diri sendiri. Alih-alih dah tido. Huhu.



Kadang memang semudah ABC nak tidokan Aidi. Kau tepuk-tepuk bontot dia jap lagi lenalah tu.


Kenkadang tu mak ai susahnya la nak bagi anak ni lena. Ditepuk tak jalan, didodoi pun takde kesan, bagi susu...hmm susu memang habis licin tapi mata tetap membuntang. Jawabnya memang kena sabar sabar dan sabar je lah. Budak memang macam ni kot kan..dia mengantuk tapi dia lawan ngantuk dia tu.


Tapi cumanya aku lega sikit sebab Aidi memang jenis tak bangun tengah malam mintak susu ke apa. Dia akan masuk tido pukul 9 - 10 cenggitu then tido lena sampai pukul 5 - 6 pagi. Jadi itu adalah best untuk mama dengan abahnya. Heh.


Dulu masa awal-awal balik ke Labuan, Aidi memang tido atas katil dengan mama abahnya.

Mula-mula tido tengah-tengah.


Pastu ubah kasi tido tepi dinding.


Lama-lama sekarang ni terus kena "tendang" tido kat bawah..atas tilam dia sendiri.


Sorry ye Aidi sayang....


Heh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...