MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, April 29, 2012

Basuh Toys


Weekend kali ni memang rasa best sangat sebab dapat duduk rumah tanpa keluar ke mana-mana. Habis jauh pun pergi kedai runcit beli ikan bilis. Hehe.

Jadi dapatlah pegang title suri rumah tangga sepenuh masa untuk dua hari ni.

Kerja utama adalah mendobi kain baju. Semalam memang aku bercinta dengan kain baju sepanjang hari. Incik suami pergi keje je kul 5.30 pagi tu, aku terus on mesin. Membawak ke jam 9 pagi baru setel basuh and sidai semua baju. Penyidai tak cukup aku bantai iron board untuk jadi penyidai jugak. Asalkan baju kering. Haha.

Masak memasak pulak ala kadar dah la. Incik suami pun keje, jadi takde kuasa aku nak memasak beria. Nasik goreng 1 kuali penuh makan dari breakfast sampailah ke dinner. Jimat.

Pagi ni aku mula boring balik.

Aidi tido ni..incik suami dah pergi outstation. Ohh rindunya pada teddy bear aku tu. *padahal dia baru keluar 5 minit lepas*


Aku cadang nak basuh toys Aidi lah hari ni.

Tapi tak reti.

Aku tengok hampir semua toys Aidi yang cloth surface semuanya macam dah kotor-kotor. Ada yang berhabuk siap. Ngeri bila bayangkan Aidi masukkan toys tu dalam mulut dia.


Nak basuhlah.

Tapi macam mana ye?

Boleh masuk mesin ke?

Ada cadangan??

5 comments:

  1. kalo ikutkan aida, yg jenis cloth tu semua masuk wetbag,then masuk machine je,gune detergent pakaian baby tu...tp kalau yg jenis hard/plastic etc rendam dlm air,bubuh sabun cuci botol tu..bilas smpai bersih then rendam air panas lak..

    ReplyDelete
  2. aYda..lepas baca komen kamu, terus saya basuh toys Aidi..akrg tgh mesin. Hehe..Thanks!

    ReplyDelete
  3. hihi yela,toys dorg ni mg wajar kerap2 basuh,sb time skg ni dorg dh masukkan bende dlm mulut..lg 1 bukan setakat toys, segala playmat,tilan,bantal semua masuk mesin sekali,senang...hehe

    ReplyDelete
  4. aku lak wiken ni paksa mak dgn hasben ajak p bejalan2.dah kata nk induce isnin ni.best x beranak?hehe

    ReplyDelete
  5. Ayda..senang kan? Ada robot tlg basuhkan.hihihi..

    zuera..eloklah byk berjalan dekat2 nak beranak ni, barulah proses beranan akan jadi best. Hehe..Nanti bila dah ada baby, sila sediakan masa untuk membasuh basuh segala mak nenek toys baby nnt.hehe. Selamat ya!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...