MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, April 15, 2012

Happy 4 Months Old Aidi!!

12 hb baru ni Aidi genap 4 bulan.


Kejap je Aidi dah 4 bulan. Jap lagi tengok-tengok eh eh, dah 4 tahun dah Aidi. Pastu pejam celik pejam celik, eh eh..dah darjah 4 dah dia. Pastu dah tingkatan 4, pastu kau sedar-sedar je Aidi dah mintak nak kawen. Haha! Begituuuu!






Kalau zaman dendulu, baby 4 bulan ni orang dah bagi makan dah kan? Even kat tin nestum pun tulis "4 months ++". Maknanya 4 bulan dah boleh makan. Tapi itu duluuuuuu punya cerita. Zaman sekarang ni orang tak galakkan baby makan terlalu awal. Mungkin ramai dah buat kajian, tambah lagi environment sekarang ni yang memang kritikal sangat. Jadi susu sahaja pun dah cukup untuk baby 6 bulan ke bawah. Dapat susu ibu lagi berganda baiknya.


Jadi aku takdelah plan nak bagi Aidi makan lagi even ada jugak suara-suara kata Aidi dah boleh makan. Buat pekak je dah la. Tunggulah paling awal pun Aidi 5 bulan baru berani nak try suap solid food untuk Aidi.


Budak debab tu sekarang, sejak-sejak dah terer meniarap ni, kejenya asik nak tunjuk skil jek. Pantang diletak baring, laju je dia pusing badan nak meniarap. Pastu jawabnya sesi menukar pampers, memakai baju seluar lepas mandi semua tu sangatlah adventure dah sekarang. Kena bergusti dulu baru siap pakai baju. Haha.


Nak tengok video Aidi meniarap boleh klik sini.



Aku tak reti nak upload video kat blogspot ni. Buta IT. Kat fesbuk je reti. Heh.


Pastu kan, anak aku sorang ni mulut mak ai, macam pop corn!


Pot pet pot pet pot pet memanjang. Ntah hapa bahasa dia cakap aku pun kurang periksa. Tapi kenkadang macam ada bunyi-bunyi dia panggil "mama" "abah" jugak. Perasaaaan!


Tapi memang bising mulut Aidi ni. Bukan dia menangis pun, dia bermonolog sendirian. Tapi pitching kemain tinggi. Tu yang tengah meniarap pun bising. Mulut sama badan sama kaki sama tangan sama naik jek.


Kalau tengah main toys pun bising kemain. Boleh klik SINI kalau nak tengok video budak debab ni mulut riuh.





Kiutnya bila dengar suara dia. Macam mak bedah. Haha!


Aidi suka senyum jugak. Kalau aku senyum kat dia, mesti dia akan balas balik. Kalau aku ketawa berdekah-dekah even ketawa tak ikhlas, mesti Aidi akan ketawa dekah-dekah jugak. Kalau aku buat-buat tidur sebelah dia, nanti tak lama pastu dia pun nak tidur sama. Kalau abah dia tengah berak kat jamban, Aidi pun tentiba nak berak jugak. Muka berkerut-kerut teran taik. Haha!







Aku sukalah tengok keletah Aidi.


Setiap hari ada je keletah dia yang buat aku happy. Yang buat aku sengsara pun ada jugak. Kui kui kui.


So far alhamdulillah. Paling-paling sengsara pun nak jaga Aidi ni part dia lapar nak susu, and nak bagi dia tidur je. Itu je lah part yang selalu train aku dan incik suami jadi manusia yang lebih sabar.


Part lain memang no hal.






Aidi memang anak yang baik. Mudah-mudahan selama-lamanya begitu. Insyaallah.


Eh berat Aidi yang terkini adalah 6.83 KG!!


Tahniah!


=)

3 comments:

  1. betul ckp awk tu..kejap jer tgk ank kite mmbesar..

    ReplyDelete
  2. umar pun mulut bising bila nak meniarap..kelakar pulak tengok dia bising gtu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...