MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, April 19, 2012

Aidi Nak Tumbuh Gigi.

Semalam balik lewat lagi. Biasalah hari Rabu, petang mesti ada aktiviti kokum. Jadi balik lambat tu wajiblah. Tambah lagi weekend ni ada perkhemahan Kadet Bomba dan aku terlibat. Maka bersiap sedialah dengan segala kebizian yang bakal melanda.

Ah, malas nak cerita hal sekolah. Memang sampai pencen takkan habis.

Ni nak cerita hal Aidi ni. Semalam masa amik Aidi kat rumah longnya, ada la kami borak-borak sikit.


Mak Long Aidi : Kak Ija tengok Aidi macam nak tumbuh gigi jek.

Aku: Yeke? Yeaayy!! *eksaited okey, padahal baru "macam" jek*


Aku: Mana Kak Ija tau?

Mak Long Aidi : Tu, nampak putih-putih kat gusi dia.


Balik rumah, berabis aku bukak mulut Aidi semata-mata nak cari gigi sulong dia.


Tak berapa nak jelas sangat. Tapi ada jugaklah nampak macam putih-putih kat gusi bawah dia.


Kita tengoklah seminggu dua lagi.


Betul ke Aidi nak tumbuh gigi.


Tapi jarang aku dengar baby 4 bulan dah nak tumbuh gigi. Tapi kalau tengok perangai Aidi yang suka menggigit toys, gigit teether, gigit puting botol susu, gigit jari sendiri....hmmm macam ada tanda-tanda jugak tu.


Ohh mama yang neves nak oii!

2 comments:

  1. cepatnyer.. heehe better u google.. kalau betul dh tumbuh. dh kne ready solidfood la kan..

    ReplyDelete
  2. wowwee aidi dh nk ade gigi eh..no worries kak yong, baby 4 bulan mg dh ade tande2 nk tumbuh gigi tu,airis pn tumbuh gigi ms 5bulan..kata org kalsium cukup dlm badan,maybe susu yg yong bg minum tu tinggi kalsium nye kot..pasni kena hati2 la kalau dia menggigit,sakit woo..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...