MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, April 7, 2012

Topik Aidi Lagi.

Weekend memang best. Dapat masa berkualiti dengan Aidi...berharga sangat tu. Cuma masa berkuali berperiuk bersudip je tak dapat minggu ni sebab dah berapa hari gas habis, incik suami asik malas je nak pergi beli. Katanya nak beli kepala gas yang baru dulu then baru nak beli gas. Kami suspek tiub gas kami bocor. Sebab baru je lagi sebenarnya tukar gas, tak sampai pun sebulan. Tup-tup dah habis. Tong pun dah ringan. Patutlah sebelum ni macam ada bau-bau gas sikit bila aku basuh pinggan kat dapur. Bahaya kan tiub gas bocor...eeii seram.


Ha, tak pasal dah masuk cerita tong gas pulak. Heh.


Next week, 12 hb Aidi genap 4 bulan. Alhamdulillah. Makin membesar anak aku.


Aidi sekarang memang dah terer dah rolling over. Aku pun terkejut tengok ketereran dia. Dulu macam malas-malas je nak meniarap, sekarang tidak lagi. Hehe.


Seronok tengok dia rolling-rolling. Kadang dalam tidur pun dia rolling jugak. Pastu mulalah silap landing masuk celah ketiak mama abahnya. Haha.


Selain dah pandai meniarap, Aidi sekarang dah boleh menjulur. Err menjulur ke orang panggil?? Kiranya bila dia meniarap, dia suka bergerak ke depan, dan depan lagi dan depan lagi. Aidi ni suka angkat bontot dia dah aku tengok. Gamaknya nak praktis merangkak pulak kot. Maju!


Pegang botol susu sendiri pun dah boleh dah sikit-sikit. Tapi sebabkan botol susu Aidi ni diameternya kemain lebar, jadi macam susah sikit Aidi nak hold. Tapi dia nak hold jugak, kadang ditolaknya jari mama dia tak nak bagi pegang botol susu dia. Nka berdikari lettew. Hehe.


Sukalah tengok gelagat Aidi.


Memang kenkadang dia buat perangai macam nak mintak pelempang je kan..tapi sebabkan dia comel, jadi mama terus sejuk hati. Ada sekali baru-baru ni dia meragam nak mintak dukung je manjang, letak tak mau. Yang aku pulak mata dah ngantuk tahap hapa dah ni. Pujuk dia tido pun tak de naknya dia tido. Sudahnya mulalah aku hangin. Terkeluarlah suara cikgu marah anak murid time tu. Tapi ada Aidi kesah?? Takdenyaaa.....Dia bantai ketawa mengekek-ngekek je tengok mamanya jadi hulk. Alahaiiii.


Keseluruhannya, aku masih lagi rasa Aidi anak yang senang dijaga. Tak pernah lagi dia melalak meragam tak tentu pasal, sakit demam pun tak pernah lagi. Alhamdulillah.


Aidi ni jenis gini...kalau agak-agak nak keluar bawak dia jenjalan mana-mana, kita kena war-warkan pada dia awal. Then bisik-bisiklah kat telinga dia supaya jangan notty bila keluar nanti, mesti behave, kalau nak susu..mintak elok-elok. Kalau ngantok bagitau elok-elok..jangan jerit-jerit. Eh budak ni kalau sesekali test suara..1 blok ni boleh dengar aku rasa.


Okbai!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...