MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, April 24, 2012

Ailapyu Babang!


Lama betul tak bukak belog peliharaan sendiri. Sekali bukak...aik? Kenapa dashboard dah lain? Pastu konon-konon nak hapdet belog...pun terkejut jugak bila tengok layout semua dah lain. Tentiba jugak aku rasa macam tak reti nak berbelog. Muahaha!!


Akak bizi dik tiga pat hari ni. Eh, aku pernah ke ada hari yang tak bizi? Biziiii memanjang. Weekend lepas start dari Jumaat sampai Ahad aku adalah mengikuti perkhemahan Kadet Bomba Peringkat Negeri. Cikgu Bomba achik tahun ni....kerlass! Haha! Baru je lepas habis Kejohanan Olahraga, terlibat pulak dengan camping bomba. Pastu kulit muka memang berdabel la belangnya. Aku takut Aidi tak kenal mama dia je..almaklumlah..dah rentung. Huhu.


Rumah dah lama aku tak sapu. Mengemop lagilah harammm. Dapur pun jarang sangat meriah. Balik balik telur goreng. Habis best pun aku masak sardin je untuk sang suami. Sedih.



Berdoa agar minggu ni ada sikit ruang nak bernafas.


Semalam balik sekolah awal, amik Aidi terus zass balik rumah.


Belum masuk rumah lagi aku dah bau semerbak harum softner Daia dari dalam rumah.


Incik suami mendobi rupanya. Habis semua kain baju aku, baju Aidi, baju dia, towel, baju-baju kecik semua dia dobi. Ohh heaven!

Pijak lantai rumah pulak...eh sedapnya. Incik suami dah sapu dan mop siap. Dabel heaven.

Siap kipas siling pun dia cuci kasi bersih macam baru.


Terus bagi muah muah kat pipi.


Terima kasih abang!!





3 comments:

  1. hai salam kenal
    bertuahnya u dapat suami yg rajin
    bukan senang tau tgk org laki ni nak mendobi bagai
    heheheh

    ReplyDelete
  2. bestkan kalu mcm ni....kita dah penat
    +letih,tgok2 cik hubby tlg wat keja umh,ohhh sorga betoi!

    ReplyDelete
  3. bab mendobi mmg serah pada edy. bini dia paling malas nak mendobi bagai. baju-baju kecik lunyai dia kerjakan. hak hak hak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...