MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, September 20, 2012

Abang, Tolong Belikan Pad Uleh??


Aku nak gelak tau kalau ingat-ingat balik peristiwa semalam.

1ST TIME SURUH INCIK SUAMI BELIKAN PAD.

Heh.

Lawak.

Menggelabah pakcik tu aku buat. Haha.

Incik suami nak ke kedai beli megi lah telur lah apa. Biasalah tengah-tengah bulan gini menu ruji kami memang megi jek. Haha. Lepas dah 10 minit dia ke kedai baru aku teringat yang stok roti kering aku tu dah watamat. Licin. Jadi laju-laju call incik suami mintak tolong beli.

Panik la pakcik tu.

Punya dia tak nak letak fon sampai dia jumpa benda tu. Aku kat hujung talian ni dengarlah suara dia dok monolog sendiri..

"warna ungu...warna ungu...warna ungu.....ha jumpa."

" Ada gambar kartun pompuan...kartun...kartun...kartun....okey ada."

Hahaha.

Sumpah lawak.

Balik rumah dia mengadu..

" Segan tau abang tadi...ada pompuan tu pandaaaaaannng je abang."

"Dah tu abang buat apa?"

"Buat tak tau je lah."

Huhuhu.

Kesian....tapi its okey what?

Suami...kena belajar tentang hal-hal wanita ni semua. Tapi suami lah ye. Kalau baru boipren boipren tak payah lah kot nak amik tau semua hal gepren luar dalam. Heh.


Aku cakap kat incik suami..


"Kenapa pulak abang nak segan beli pad kite, kite beli spender abang relax jek."

Haha.

8 comments:

  1. betul...kita pun sama kadang2 beli underwear husband...tebal juga muka belek2 kotak sesama avang2 di situ, beratur lagi bersama2 avang2...haha...open saja...

    ReplyDelete
  2. kih3x..beli berdua tak sama dengan beli sorang.

    saya penah admit hospital masa pregnant, spender bra semo tak muat.
    apa lagi, encik somi la kene belikan.
    pandai plak dia membeli.

    Bila tanya dia, malu tak?
    Dia kata, nak malu buat apa.
    ^___^
    I guess bila jadi husband ni, depa dah tak malu pasal benda ni semua.

    ReplyDelete
  3. salam pkenalan.. :) aritu ada nmpk kjadian ceni gak..dekat giant warta bangi..lelaki ni dok ckp fon smbil dok plh2 pad.."yg mn ni..." anis tgk2 gak..rs cam nk p tlg tnya pun ada..sbb mmg taw..laki mmg blur bab2 nk tlg blikan pad..leceh pd drg..ntah2 laki tu asben sis kot..hehe...die bli ktne?

    ReplyDelete
  4. same lah...ari tu baru mntak beli kan pad sbb dah wassalam terus...punye lah cter mcm mane rupe pad sume...sekali die bawak balik, pantiliner...sabor je lah...haha~

    ReplyDelete
  5. hahaha.. nasib baik hubby lin reti beli. cakap je nak kotex, sofy... overnight ker wing ker... reti plak dia cari.. wakakak... :D

    ReplyDelete
  6. haha...hubby i dh di train dr awal kawin..mula2 tu saje je kes buli..pastu lame2 dia dh ok.. lagi2 time mase pantang dulu mmg rutin dia beli stok pad hehehe

    ReplyDelete
  7. laki aku dah biase belikan pad tuk aku..hahaha...die pasrah katenyer...;p memuler tu panik gak ar die..lelame die kate buat muker selamber bodo jer..kate sayang binik kan...;p

    ReplyDelete
  8. hihihi.. masa dalam pantang ari tu pun minta hubby tlg belikan jugak. memula gelabah tapi kena tunjuk contoh plastik pad tu la,baru tau. skang cool dh dia bila disuruh beli. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...