MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, September 24, 2012

Kalau Aidi Gembira Tepuk Tangan.


Jumaat hari tu...bertambah satu lagi kemahiran Aidi.

Aidi dah pandai tepuk tangan.

Yeay!!

Sebab Aidi dah pandai tepuk tangan lah mama beria nak reward dia bawak pergi playground pastu terus jadi sesi photoshoot la sangat tu. Heh.

Ya, aku tau ada anak-anak mengkeme dah lama dah terer tepuk tangan. Ada yang umur 6 bulan dah pandai clap hand, pandai salam, pandai bye bye apa semua. Tapi baby kan tak sama perkembangannya. Sudah tersurat Aidi pandai clap hand masa umur dia 9 bulan lebih. Dan apapun mama adalah sangat gembira.

Mulanya Mak Long Aidi yang bagitau..

"Wan, Aidi dah pandai tepuk tangan dah. Tadi Pak Longnya nyanyi lagu pok amai-amai kemain lagi dia bertepuk."

Oh Allah!! Happynya.

Walaupun aku bukan orang pertama yang tengok Aidi clap hand buat pertama kalinya, tapi aku gembira sangat.

Bila aku cakap kat Aidi..

" Lekas Aidi, tunjuk kat mama how to clap hand?"

Eh eh laju je dia bertepuk. Siap senyum lagi. Paham gamaknya apa aku cakap. Heh.

Dan dan tu jugak mata aku berair.

Nanges kau!!

Anak pandai tepuk tangan je pun...emosi lebih siap nak menangis. Haha.

Sekarang ni memang itu je lah kerja Aidi.

Dia nampak aku pegang pinggan makan dia...dia dah mula bertepuk dah. Lapau lettew!

Sekali suap makan...tepuk tangan.

Suap sekali lagi...tepuk tangan lagi.

Pendek kata tiap kali aku suap makan mesti dia akan tepuk tangan gembira.

Kalau dia dapat capai toys kegemaran dia pun dia akan tepuk tangan.

Jadi aku buat kesimpulan bahawa asal dia dalam mood gembira, atau dia tengah seronok, atau dia tengah suka *eh tak sama ke semua tu?*. dia mesti akan tepuk tangan.

Jadi marilah kita sama-sama menyanyikan lagu...

KALAU ANDA GEMBIRA TEPUK TANGAN.

CLAP! CLAP!

=)

2 comments:

  1. Betul ar..kalau anak kite dpt bljar buat sesuatu..kite mng rase tacing giler tahap leleh..ni anak aku dok angkat bontot nk merangkak..aku yg rase teruje giler..sebb aku rase tak sangke kot kite dpt tngk stp pekembngan anak yg kite ngandungkan dulu dah pandai wat mcm2 kan..:-) newah...tahniah tuk aidi..nty clap hand same2 tuk aidi...:-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...