MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, June 3, 2011

HADIAH ANIVESARI YANG PRICELESS!



Esok anibesari kami yang pertama!!


Yeay!!


Walaupun tiada sebarang plan sambutan yang grand-grand tapi dapat hadiah ini dah cukup buat hati tersenyum gembira.


Hadiah apa??














Ini.








Hadiah jumpa dengan baby!!


Seronok sungguh.


Dah berhari-hari plan nak scan baby, tapi asik gagal je. Hari ni pun sebenarnya hampir gagal tapi biasalah...niat yang baik memang Tuhan akan tolong.


Mula-mula tu doktor macam refuse jugak nak scan sebab katanya kalau scan pun bukan nampak apa..baby baru 13 minggu. Kecik sangat. Tapi doktor kata kalau nak scan jugak untuk tengok perkembangan baby..boleh je.

Jadi kami terus angguk kepala tanda mahu scan baby.

Masuk bilik khas untuk scan baby. Bilik gelap. Cuma ada lampu samar-samar jek. Sementara tunggu doktor get ready semua, incik suami sempaattt amik gambar mak buyong yang dah bersedia ayomat geset go kat katil.

tang perut menggunung terpaksa cop sensored..seksi terlampau tu. haha

Sebenarnya banyak gambar incik suami snap..teruja gamaknya laki aku tu pertama kali dapat peluang scan baby. Huhu.


Paling tak boleh blah time doktor tengah khusyuk tunjukkan anggota badan baby segala...incik suami boleh selamba yada nak snap gambar skrin tu..guna kamera hand set je pulak tu..terus aku tegah. Malu pulak aku kat doktor tu..lagipun nanti kan dapat gambar yang print out punya kan. Haha..laki i...laki i..eksaited!




Masa scan baby ni happy betul. Baby sangat aktif. Dia siap angkat-angkat badan, pastu gerak-gerak kan jari tangan macam gaya baby selalu babai tu..comel.

Sebelum scan tu aku dah "kejut" baby, suruh jangan tido sebab mama dengan abah nak jumpa baby..Tengok..betul-betul dia tak tido..dancing-dancing untuk mama dan abah siap. *pandailah hang...baby 13 minggu memang keje dia tido jek*

Memang seronok. Sampai dah balik rumah pun masih senyum lagi. Incik suami siap jadikan gambar baby ni sebagai wallpaper hand set lagi. Haha.

So far...alhamdulillah. Lega hati bila tengok anak yang dikandung sehat, aktif, cergas dalam tummy. Moga semuanya akan berjalan lancar lagi.

Next scan?

Tunggulah 5 bulan pulak..scan yang wajib klinik kesihatan buat tu. Selalu sangat scan pun tak baik jugak untuk baby.


Hopefully next scan dah boleh tahu jantina baby.


Daa!






p/s: kalau ikut kiraan usia baby dari tarikh last period, baby baru 13 minggu 1 hari. Tapi doktor tadi kata kalau ikut scan yang ni..baby dah 13 minggu 6 hari. Aik? Macam mana boleh ter extra 5 hari di situ? Konpius..

2 comments:

  1. TAHNIAH buat awak...

    hadiah annibesari sy ilang genap 3bln dlm perut...

    dan skang ni, tgh gigih utk hadiah 2nd annivesary lak...

    doakan sy ye...

    ReplyDelete
  2. ALHAMDULILLAH . congret yee kak yongnana :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...