MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, June 10, 2011

KITE NAK MAKAN TIAW LULING LA...


Aku sejak-sejak mengandung ada satu tabiat pelik.

Bagi aku pelik lah sebab jarang dibuat orang, atau mungkin tak pernah dibuat langsung.

Sejak kebelakangan ni aku suka berkomunikasi dengan cara yang unik dengan incik suami. Aku suka bercakap dalam bahasa pelat yang selalu kanak-kanak guna tu. Haha.

Pelik kan?

Aku pun tak tahu mana mulanya. Serasa aku sejak-sejak aku mengandung ni la aku mula buat perangai. Nasib baik incik suami rajin melayan. Sampai kadang-kadang dengan dia sekali pun dah bercakap style pelat dengan aku. Haha.

Incik suami kata aku sound comel bila bercakap macam tu. Heh.


Incik suami paling suka dengar aku sebut perkataan-perkataan ini..


goreng pisang = luling cang

kuew tiaw goreng = tiaw luling

gotong-royong = ruyung


Huhu..sebenarnya ada banyak lagi. Tapi segan pulak nak disclose banyak-banyak. Maluuuuu...


Aku pernah lah cakap kat incik suami, camnelah kalau aku terlepas keluar sound-sound comel ni depan keluarga bila balik semenanjung nanti..mampus kena cop mengada-ngada dek diorang. Incik suami kata..takpelah, comel apa cakap gitu. Sampai semalam incik suami suruh aku tukar nama belog aku jadi "Tiaw Luling La..". Apakah??

Mungkin ini yang dinamakan pembawakan budak kot..dulu tak macam ni pun, sekarang je ngengada lebih.

Takpelah..mengada dengan incik suami sendiri tak salah kan..........


Mungkin baby dalam perut ni suka nak manja-manja dengan abahnya..


Anak abah la katakan...

Hehe




4 comments:

  1. Tiaw Luling..alooo2..chumelll...ha.ahaaaa

    ReplyDelete
  2. xpa2.. seb bek cakap comey2 camtuu.. jangan cakap carut2 sudah... HAHA
    btw, so sweeeeetttttttt... ;)

    MySuaraBlog: Top 10 Carian Google Oleh Rakyat Malaysia Pada Bulan Mei

    ReplyDelete
  3. hahahaha..macam2 tabiat orang ngandung ni kan...;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...