MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, June 2, 2011

MELANGKAH KE TRIMESTER KEDUA


2 Jun akhirnya tiba jua..


Ada apa dengan 2 Jun?


Bila datangnya 2 Jun bermaknanya aku dengan rasminya telah masuk trimester kedua kehamilan.


Yeayyy!!


Alhamdulillah..


Finally 1st trimester yang selalu orang kata penuh onak ranjau tu berjaya jugak aku lepas dengan jayanya.

Syukur sekali lagi pada Allah kerana kurniakan kesihatan yang baik sebaik-baiknya sepanjang tempoh itu.


Aku tiada sebarang alahan yang menyeksakan.


Ada yang kata kalau mengandung tanpa alahan ni kemungkinan baby boy...yeke? Sebenarnya instinct aku pun ada rasa-rasa baby jantung hati dalam perut ni hero. Kalau tengok barang-barang baby pun aku secara spontan lebih ter fokus pada barang baby boy. Entahlah..tunggulah 2 3 bulan lagi. Hehe.


Jadi dan masuk trimester kedua ni perasaan kurang sikit risaunya. Kata orang trimester ni adalah peringkat yang paling kurang risiko. Jadi boleh menikmati alam hamil dengan gembiranya.


Perut pun dah makin membulat. Walaupun masih boleh sarung jeans zaman anak dara *sila amik perhatian bahawa zaman anak dara pun perut aku buncit jugak.haha*, tapi keselesaan tu dah kurang. Tambah-tambah bila duduk. Memang rasa senak perut. Tapi baju-baju baik t.shirt, blouse, baju kurung semua masih elok tersarung. Insyaallah boleh bertahan lagi 2 bulan sebelum aku officially kena sarung uniform ibu-ibu mengandung. Huhu.


Mengharapkan baby dalam kandungan sentiasa menjadi anak yang baik....yang tidak menyusahkan mama dan abah beliau.


Aminn..

1 comment:

  1. kadang2 instinct tu selalunya betul..walau apa pn still perlu jaga2..xmo lasak2..jgn diulangi tragedi jatuh kerusi or seumpamanya..terkejut membacanya dl..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...