MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, June 4, 2011

INCIK SUAMI...BACALAH.



September 2007...

Ah! Macam tak percaya pulak..skrin komputer tu menemukan kita.

Asalnya cuma nak chatting-chatting kosong je buat pelepas bosan sementara nak tunggu waktu berbuka puasa.


Alih-alih boleh ter kawan pulak. Dah ter kawan tu tentiba boleh ter feeling-feeling jatuh chenta pulak.


Alahaiiii..


Maka berchenta la kita...



Bila mood okey, bahagia rasa macam di sorga. Bila hati rasa nak berperang..uiii kalah perang dunia.


Heh.


14 Jun 2009...

Penat dah berchenta tanpa hala tuju...lalu dari hati ke hati bersetuju untuk diikat.


Majlis yang meriah.


Majlis yang indah.





Alhamdulillah..


Separuh diri kamu kini milik aku.


Separuh jiwaku telah pergi ke kamu.


Aicehhhh!




4 Jun 2010...


Berwalikan abah...



Bersaksikan kadi dan seluruh jemputan..

Dengan sekali lafaz, aku kini sah menjadi milikmu.




Bernaung bawah kepimpinanmu..




Bahagia.


Hanya bahagia yang dirasa.


Tapi makin menginjak usia perkahwinan...makin banyak cabaran yang dirasa.

Oh..sedarlah bahawa berkahwin bukan sekadar untuk suka-suka.

Tahulah bahawa perkahwinan banyak mengajar erti kehidupan segala.

Walau kita berperang bersilat bertomoi sekalipun, semuanya akan kembali baik.

Tiada istilah "mahu clash" atau "hantar kite balik rumah mak".

Sebab apa?

Sebab kita tahu...hati kita saling chenta.

Kita tahu...hidup bagai porak peranda jika salah seorang tiada.

Kerana kita tahu...

Kita memang ditakdirkan untuk bersama






Dan hari ini...


4 Jun 2011..


Selamat Ulang Tahun Perkahwinan kita yang pertama..

Niat hati mahu sambut di hotel bintang-bintang. Tapi tak apa lah. Kita sambut di rumah pun okey jugak apa.


Makanan pun taraf hotel banyak bintang jugak..








Meja makan pun bukan lipat-lipat..kukuh..style hotel jugak.heh



Diiringi gambo-gambo kawen yang membangkitkan suasana romantik..ceaaa!




Semoga diberikan peluang untuk meraikan tahun-tahun yang berikutnya.


I love You Abang!












Nota kaki: entri ni patutnya publish semalam..tapi biasalah orang sambut anibeseri memang bizi. Haha.

3 comments:

  1. yunk, epi enibesri..setiap kaple mmg ade their own memori and stori...

    ReplyDelete
  2. happy anibeseri :-) kot ia pun cabut la stiker ikea kat frame gambar tu..heheh

    ReplyDelete
  3. happy aniversary dear.. tersentuh hati ni bila baca entry ni.. so sweet!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...