MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, June 7, 2011

YA..SAYA SUKA BERCAKAP. SEKIAN



Bila husband kerja, kita kena tinggal kat rumah sorang-sorang mesti bosan kan?

Walaupun kat rumah ada TV, ada astro *yang konon ada byk channel tapi semua cerita siaran ulangan*, ada dvd, ada internet yang patutnya boleh buat kita taklah boring sangat.

Tapi aku tetap bosan.

Aku tak suka situasi di mana aku cuti tapi incik suami keje. Tambah tak best bila beliau keje malam. Jadi aku bangun pagi, takde siapa kat sebelah. Huh..memang tak sorga.

Kalau incik suami ada best....aku boleh caaaaakaaaapppp banyak -banyak dengan incik suami. Entahlah, aku ni memang banyak cakap. Pot pet pot pet tak tentu hala. Bertuah pulak dapat suami yang jenis tadah je telinga..memang ngam betul. Haha.


Punya suka aku bercakap sampai baru-baru ni aku selalu rasa penat bila banyak sangat bercakap. Rasa macam mulut aku letih. Haha.

Incik suami kata rehatlah..stoplah bercakap tu kejap. Nanti penat.

Jadi aku pun stop.

Tapi kejap jek..2 minit. Pastu aku mula start enjin lagi...pot pet pot pet pot pet.

Ntah apa benda yang aku cakap pun tak tahulah. Semua benda boleh jadi topik. Kucing melintas tepi rumah pun aku boleh karang jadi satu cerita. Gila.

Sampai incik suami pernah kata..


"cakap lah banyak-banyak...nanti baby keluar dia asik caaakaaap je macam ayang. Jenuh nak jawab soalan baby nanti."


Heh.

Aku senyum je.

Dalam hati aku..baguslah anak tu petah cakap.

Serupa macam mama dia.

Sebab mak aku kata..masa aku kecik dulu pun aku suuukaaaa nau bercakap. Paling tak tahan asik bertanya soalan jek.

Nasib tak makan pelempang mak abah.

Haha.













Nota kaki: sekarang dah ada hobi baru..bersembang dengan baby pulak. Hehe.

3 comments:

  1. same.. sian incik suami tadah telinga hari2...

    ReplyDelete
  2. Sesuai sangat ngan profession sekarang.. CIKGU

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...