MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, August 12, 2011

1ST TRIP SHOPPING BARANG BABY



Cukuplah sampai pagi tadi je aku susah hati pikirkan tentang tekanan darah aku yang mengerikan tu. Lepas aku pikir masak-masak, aku rasa sebenarnya tekanan darah aku bukanlah 170/90, tapi cuma 120/90.

Alasannya:-

1. Sehari sebelum aku buat routine checkp up *semalam*, aku ada appointment dengan doktor untuk scan baby. Time tu pun doktor ada amik blood pressure aku dan bacaannya cuma 124/80. Jadi macam pelik dalam tempoh 24 jam blood pressure naik mencanak sedangkan aku takde alami apa-apa simptom pun. Sakit kepala pun idak.

2. Kalaulah betol BP aku 170/90, tentu-tentu aku dah kena tahan kat wad semalam jugak. Bahaya kot BP tinggi cenggitu. Ini nurse boleh tenang je kata BP aku okey..cuma kena banyak rehat, dan makan vitamin ikut aturan.

3. So far alhamdulillah aku rasa badan aku sehat. Sakit kepala pun jarang sangat nak datang. Sebab tu aku boleh aktif setiap hari sampai gigih mencuci kipas siling dua bijik kat rumah ni tanpa bantuan incik suami. Buat seekor diri okey..hanya baby membantu. Hehe.

So..biarlah aku set mind aku yang aku dan baby dalam keadaan sehat buat masa ni. Terlalu stress pun tak elok jugak kan?

Jadi nak buat hilangkan stress, petang ni jugak aku decide nak shopping barang baby.

Yeayy!!

Walaupun cuma secara online, tetapi nikmatnya tetap ada. Nikmat duit abis pun ada jugak. Haha.

Shopping katne??

Di sini..

Onebabyworld.com *jemput klik..jemput*



Aku memang suka lepak sini. Barang baby kat sini pun harga okey, ada yang murah banding online shop lain. Jadi tanpa membuang masa terus aku main klik klik add to cart je semua benda yang aku berkenan.

Antara yang sempat aku rembat tadi adalah ini.




selimut baby..harga RM10 je.



Rompers 5 in 1...harga RM34.90. Sekelip mata dah ada 5 helai rompers dah anak aku. Huhu.




Barut..harga RM6.90. Ini barut jenis berpelekat, bukan jenis bertali. Aku rasa yang guna pelekat lagi senang kot. Simple.


The First Years - BreastFlow BPA Free 5oz Bottle (3pk) - Click Image to Close

Botol susu...harga RM53.91. Beli yang 5 oz jek. Baby kecik bukan minum banyak pun. Abis-abis pun 2 oz je sekali minum.

Simple Dimple - Papa Shield Bag with Changing Mat (Grey) - Click Image to Close

Papa bag a.k.a Diaper bag. Lama dah berkenan bag ni. Harga RM80.91.


Hmmm..cukuplah banyak tu je tepek gambar. Sebenarnya adalah beberapa lagi barang yang aku beli. Yang kecik-kecik macam wash cloths, baby bip, clip on fan, dan bath support pun sempat je aku klik beli. Bukan apa..alang-alang.

Aku sebenarnya plan nak pergi ke kedai One Baby World ni masa balik raya nanti. Tapi al malangnya starting 29 Ogos kedai ni tutup sempena cuti raya. Bukak balik bila tak taulah. Jadi tak dapatlah aku nak terjah kedai tu nampaknya. Itu yang gigih klik klik online jek.

Tak kisahlah..janji keperluan baby dapat diselesaikan sikit-sikit.

So far boleh kata dah beli dalam 30% barang baby. Another 70%....akan diusahakan.

Chaiyok! Chaiyok!



5 comments:

  1. esok pasti akak shoping lagi...heheee

    ReplyDelete
  2. Tak sempat tunggu esok..selang berapa jam terus soping lg.haha..

    ReplyDelete
  3. wah da shopping..maria xbeli lg..heeeeh..beli skit dlu..nnt bersalin br tambh rsny..

    ReplyDelete
  4. Maria..btol jgk kan, dalam pantang nnt pun boleh je nak klik klik beli brg lg kan.

    Selamat bersoping Maria!

    ReplyDelete
  5. papa bag ni beli kat ne yea?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...