MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, August 13, 2011

2ND TRIP SHOPPING DI ONLINE SHOP BEST




Online shopping ni memang macam dadah la aku rasa. Boleh buat kita ketagih. Aku ni bukan boleh, kalau dah start gian ber shopping online ni mulalah susah nak berenti.

Itu pun nasib baik doktor kata baby aku ni boy, kalau baby ni girl...uiii tak terbayang takat mana gian aku. Tau je la baju-bajan untuk baby girl memang lagi comel, lagi cun, lagi kiut, dan lagi banyak pilihan banding baju untuk boy. Jadi kurang-kurang terbatas jugaklah had pembelian aku. Nasiibbb.

Tapi dalam terbatas-terbatas kononnya, banyak jugak baju anak yang sempat aku rembat secara online. Setakat ni adalah dalam 16 pasang baju dah aku beli. Siapa yang nak beraya sekarang ni aku pun tak tau. Nampak gaya macam baby dalam perut ni yang lagi sakan berbaju raya. Haha.

So dalam entri ni aku nak share beberapa online shop yang aku rasa best dan harga murah. Biasalah aku..nak beli barang yang murah jek, almaklumlah...misekin. Haha.


Sebelum ni aku dah share website One Baby World. Boleh klik kat sini untuk tengok apa yang sempat aku borong kat onebabyworld.com nun.


Website kedua yang aku sempat singgah shopping adalah di sini.



Best jugak kat sini. Kalau ada anak perempuan memang heaven la belek dress comel-comel kat sini. Nasib aku masih waras lagi, kalau tak ada jugak baby boy sarung dress tak lama lagi. Haha.

Kat blog ni aku sempat kaut 3 helai jumpers. Bagi aku murah lah jugak jumpers kat sini. Harga dalam RM25 selai. Tapi kalau beli 3 atau lebih, dapat harga RM22 selai. Kalau jadi follower blog dia, kau dapat diskaun lagi 5%. Best kan? Heh, setakat jadi follower apalah susah sangat kan, bukan kena isi borang pun.




1 daripada 3 yang sempat dibeli.


Antara website best lain adalah ini.


www.permatasofea.com

Sini best sebab apa tau tak? Sebab kat kedai ni kita boleh beli barang dengan harga borong. Dengan syarat minimum purchase kita RM100.

Tapi yang aku perasan, kalau tak beli pada harga borong pun, retail price kedai ni memang dah murah banding online shop lain.

Contoh....ini.



Lamaze worm

Siapa pernah beli toys ulat bulu ni? Berapa ye harga korang beli?

Aku memang lama dah aim menda alah ni. Maklumlah kecik-kecik dulu tak dapat, jadi sekarang nak la beli. Kalau anak taknak main, biar mamanya je yang peluk cium buat bantal busuk. Haha.

Sebab aku dah lama berkenan, jadi selalu la aku survey harganya. Majoriti orang jual pada harga RM28-RM35.

Tapi kat kedai ni aku tengok retail price nya baru RM25. Kalau harga borong..RM21.

Murah kan? Jadi terusss aku rembat sekor ulat bulu ni. Heh.

Lagi yang best adalah ini.


Sit Me Up Cossy Sunshine Garden (Mothercare)


Wahhhh kau!

Anak dalam perut sekilo pun tak sampai lagi dah kemain teruja nak beli toys macam-macam. Heh.

Tapi macam best je menda alah ni kan? Berkenan pulak aku. Tapi tak berani nak cakap dengan incik suami, nanti mesti dia buat muka taik tak bagi beli. Haha.

Jadi aku takdelah order. Kalau korang teringin, order la. Harga RM140.

Sebab dah tak jadi nak beli mainan best kat atas tu jadi aku ganti la dengan beli benda-benda lain. Sempat la beli 3 pasang baju anak. Baju murah-murah je. Baby pun bukan reti demand lagi pun kan. Hehe.



3 pcs...harga RM24.


Baju ni incik suami setuju sangat di beli. Aku rasa ada jugak dia bagi anak pakai baju ni setiap hari. Mentang-mentanglah wordingnya gitu..ceaaa!


Lagi mana kedai best lagi?

Ada satu lagi yang sempat aku terjah petang tadi.

Manjakuhappy.com


Kat kedai ni aku perasan ada jual banyak koleksi baju kurung and baju melayu untuk budak-budak. Maklumlah..raya dah dekat. Jadi siapa-siapa yang belum jumpa baju raya anak-anak kecik bolehlah try-try usha kedai ni. Aku nampak tadi kemain bermanik-manik bling bling baju kurung budak. Kalah baju mak ha..

Tapi aku takdelah beli baju melayu pulak untuk si kenit ni kan. Ate lama lagi nak tunggu raya tahun depan.

Aku beli dua pasang baju je kat sini.

Antaranya ini..


Macam smart pulak baju bebek *bareback* ni. Setakat ni ada dua pasang dah baju jenis ni untuk anak. Bolehlah buat baju jenjalan. Takkan hari2 nak pakai baju lubang-lubang kan? Hehe..

Dulu masa aku kecik, mak aku pun suka beli baju pesen ni untuk aku. Tapi sumpah aku tak suka pakai. Boleh mencebik 8 kilometer bila kena pakai baju gini.

Sekarang aku pulak gila beli baju pesen ni untuk anak sendiri.

Camno??

2 comments:

  1. online cheaper as no need pay rental
    Hi,

    Check this out.. promotion.. range between MYR0 to MYR35
    Our product will be launch at 1.1.12.. Kindly check to order online for more info:

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100003109293936
    http://www.facebook.com/pages/Crakylook/252995961419950
    http://www.thecrakylook.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Shopping online? Barangan Baby Dengan Harga Murah Sila ke online shop kami @ "Smiley Baby Shop"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...