MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, August 28, 2011

Peluk Suami Ketat-Ketat...*macam kau sorang ada suami*


Aduhai...panasnya cuaca malam ni. Aku ni dari tadi dok setia pegang towel kecik buat lap peluh. Berpeluh-peluh sakan ni ha..padahal duduk depan lappy je pun. Tak paham.

Tapi hari ni memang agak kepenatan sikit. Banyak betol kejadiannya hari ni. Bercekau dengan incik suami pun iye jugak hari ni. Haha.

Siang tadi, bincang-bincang hal menu berbuka untuk hari ni. Nak makan apa?? Last-last puasa ni mana da bazar ramadhan lagi dah..orang semua pakat balik kampung beraya dah pun. Peniaga-peniaga yang ada pun semua gigih kira untung je sekarang, pastu nak cepat-cepat redah shopping mall, beli kain baju raya untuk anak-anak kekdahnya.

Jadi untuk orang-orang yang pemalas amat masak macam aku ni?? Nak makan apa??

Ajak suami berbuka kat mana-mana restoran kat luar....hmm restoran mana pulak yang bukak kan? Fast food? Silalah jangan.. Kalau taknak tengok incik suami juih bibir 8 kilometer..sila jangan usulkan.

Sudahnya..lepas dah pum pang pum pang bincang, aku setuju untuk masak juadah berbuka hari ni.

Lauk pilihan suami..simple sajork.

Sambal tumis ikan bilis, Ayam masak kicap, ikan goreng, telur masin.

Senang.

Lepas tu, agenda ke pasaraya..membeli bahan mentah.

Ni nak habaq mai ni...laki tu sempattt lagi menyambar sebijik jug air lagi. Hadoi!! Tak paham, tak paham..Mengidam jug air gamaknya pakcik tu. Kelmarin dah beli 2 set, hari ni nak beli lagi 1. Okeylah..belilah..tak de daya nak melarang dah. Heh.

Balik dari pasaraya..terus mula masak. Incik suami offer diri nak bantu mana yang terdaya..niat baik dah, tapi mulutttt..tak henti-henti pot pet pot pet komplen itu ini.

Aku blender bawang tak 100% hancur....komplen.
Aku buang sisa-sisa sampah tak guna beg plestik besar yang beliau baru beli tu...komplen.
Aku tak simpan ikan dalam peti ais....komplen.*padahal ikan tu kejap lagi aku nak goreng dah.*

Haishh!! Macam-macamlah kena bambu hari ni. Sampai hangin aku. Merajuk 10 minit dalam bilik. Heh.

Lepas seploh minit okeylah balik..datang jugak depan muka suami mintak big hug bagai..Ngaaadaaa!

Lepas berbuka segala...mulalah episod menyudahkan kerja-kerja tergendala.

Iron baju melayu hubby..*kot-kot la beliau nak p beraya umah kawan nanti kan*
Iron baju keje suami.
Isi kuih raya dalam balang.
Bentang alas meja.
Kemas beg nak bawak balik KL esok.


Done.

Sekarang masa untuk berdua-duaan dengan suami kesayangan.

Al maklumlah..nak berpisah 5 hari...Lama tu 5 hari.ibarat 5 tahun katanya.. Heeee..

Masih ada kurang lebih 12 jam lagi sebelum berangkat terbang ke KL.

Mahu habiskan sepanjang malam..memeluk incik suami ketat-ketat...tak mahu lepas.


*muntah*

1 comment:

  1. mcm u sorg ade laki deknon!hehe.tpi gitula kekdahnya bila kena pisah lame2.bab mntk pujuk blk tu tak tahan.ekekeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...