MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, August 10, 2011

PRINCE OR PRINCESS??



Hoyeayy!!

Finally hari ni tiba jugak.

Nape beria nau aku tunggu hari ni? Sebab..hari ni aku ada doctor check up. Ada sesi scan baby. Horayyy!

Punyalah teruja nak jumpa dengan anak, aku masuk tido semalam kemain awal. Kul 10 dah jalan dah. Punya lena sampai sahur pun ter miss. Huhu..

Sedar-sedar dah jam 5.30. Terus say sori kat incik suami sebab aku tak bangunkan dia bersahur. Incik suami kata takpe.....baby tidor lena sangat lah tu sebab esok nak jumpa dengan doktor. Hehe..Baby lupa nak kick perut mama subuh tadi gamaknya. Itu pasal tak sedar. Ceh, nak salahkan anak dalam perut jugak.

Incik suami pulak kebetulan hari ni keje malam. Jadi semangat nan jitu la beliau nak teman aku pergi check up kali ni. Check up sebelum-sebelum ni memang pergi sorang je aku. Berdikari katanya. Haha.

Tapi apapun aku kena pergi sekolah dulu, punch card segala. Aku pesan pada incik suami, dalam jam 7.30 kita jumpa kat klinik. Sekali jam 7.15 incik suami dah call, katanya dah sampai klinik. Mak aii..betul teruja pakcik ni. Aku baru kedek-kedek nak keluar dari sekolah.

Sepanjang jalan aku dok tepuk-tepuk perut suruh baby bangun. Ate anak aku ni spesis mama dia jugak..bangun lambat. Kang kalau tengah scan baby tido tak bestlah pulak, takde aksi nak tengok. Jadi puaslah aku kejut si kenit dalam ni bangun. Baby bangun pulak tu sebab aku boleh rasa baby gerak-gerak..mendengar kata kekdahnya budak ni. Haha.

Jadi sampai klinik biasalah..orang ramai..menunggu la jawabnya. Tambah malang lagi incik suami yang punya eksaited sampai awal tadi terpaksa ke tempat kerja sebab ada meeting tergempar. Dia kata nanti dia datang balik. Huh..keseorangan lagi lah aku.

Sampai turn..masuk bilik doktor.

Timbang berat.....berat naik 1.5kg. Gulp! Banyak pulak naiknya kali ni. Ingatkan kalau puasa takdelah banyak sangat naik. Heh. Tapi takpe..setakat ni total kenaikan berat dari sebelum preggy baru 3kg. Masih tahap langsing la lagi. Ceaaa!

Lepas tu doktor terus suruh baring..nak scan katanya.

Oh yeahh!! Inilah masa yang ditunggu-tunggu. Nasib kamu la incik suami takde rezeki nak tengok baby dalam skrin hari ni. Apa nak buat..ada tugas kan.


Berdebar kot nak tunggu imej baby appear kat skrin.


Pastu dah mula nampak..Doktor mula tunjuk sau-satu anggota badan baby.

Ha..itu kepala baby.

Itu tulang belakang baby. Serius memang nampak clear tulang belulang baby. Kurus ke hapa anak aku ni? Ke memang mesin tu boleh tengok tulang?

Pastu tengok perut baby..jantung baby..degup-degup dag dig dug gitu.

Pastu doktor tunjuk imej keseluruhan baby..

Oh no!!

Baby sambung tido balik.

Kemain elok dia tido mengerekot. Kaki lipat sampai ke perut..tangan di dada..mata ke atas. Hahaha..yang mata ke atas tu takde okey. =)

Comel kot baby....tengok dari cara dia tido tu sebijik macam cara incik suami tido dalam keadaan mengiring. Sumpah sama. Memang anak abah budak ni.

Dan last sekali...doktor scan satu part ni.

Jeng jeng jeng...


Doktor kata..

Tengok tu *sambil tunjuk kat skrin*












google images



BABY BOY.



Terus mengalir air mata aku.

Baby boy..betullah kata orang, instict ibu memang kuat. Sejak awal lagi aku dah rasa anak aku boy. Incik suami pun sama.


Alhamdulillah...

There is a little prince charming in my tummy.





Nota tambahan:

1. Berat baby setakat ini adalah 648 gram. Doktor kata normal. Alhamdulillah.

2. Baby pun sehat walafiat..cukup sifat. Syukur Ya Allah.

3. Yang tak bestnya..sang mama kena jugak minum air gula sebab berat sebelum preggy memang dah gajah. Jadi redha je la. Tarikh kena minum air gula adalah pada 09.09.2011. Ceh, tarikh nak cantik aje.



5 comments:

  1. congrats dear...
    xsabar jgk nak g scan gender bby neh..

    ReplyDelete
  2. congrtas sis.. dah tau gender, mine x nmpak2 lagi next week br jmp doc, hope this time boleh nampak

    ReplyDelete
  3. Farah..thanks. Tak lama turn kamu pulak utk tau gender baby..be rady.=)

    Farhanna..baby girl kot, biasanya baby girl yg susah sikit nak detect ni..klu x byk mcm baby boy.hehe

    ReplyDelete
  4. sonoknyer baca pengalaman2 akak sal mengandung ni..
    xnyabo2 rse nyer nk mrase jgk..keh3 =)

    ReplyDelete
  5. best nye.. condgrates.. kite punye ank pemalu.. x nk tunjuk.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...